Sidor

tisdag, januari 02, 2018

Peace comes from within. Do not seek it without.

Jag skapade "Smillatankar" för att komma mig själv närmre. För att utforska vem jag genom att filosofera i text.

Texterna har förändrats över tid. Till en början mer dagsboksorienterade och glada. Inte fullt så personliga som de senare kom att bli. De senare årens texter har ibland handlat om smärta. Skrivandet hjälper mig att sortera, inse och släppa och så har det blivit fler djupa, kanske sorgliga texter än glada. När jag mår som bäst känner jag ofta inte samma behov av att skriva.

Flera inlägg här har behandlat förvirring, vem är jag och vad vill jag och stundtals har jag, när jag gått tillbaks och läst, undrat om jag aldrig ska komma fram till något svar. Men jag har kommit så oerhört långt sedan jag skapade den här bloggen. Längre än vad jag någonsin kunde ha föreställt mig. Jag har gått igenom mycket men det är på insidan som de verkliga förändringarna har kommit att ske.

När jag skapade bloggen förändrade jag samtidigt mina mål och önskningar till att mer handla om att uppnå saker inom mig. Det var helt rätt väg att gå. Det visar sig att det inte spelar så stor roll vilka förändringar man gör på utsidan. Om man inte gör förändringarna på insidan så spelar man om samma mönster, samma skiva, även om platser och människor skiljer.

Jag mår väldigt bra idag. De senaste åren har gjort mig mer hel. Jag känner inte den där djupa saknaden efter något odefinierbart som jag känt större delen av mitt liv. Jag söker inte längre ihärdigt för jag har funnit mig. Jag känner inte längre något större behov av andras bekräftelse, troligt är att ingen kommer att läsa dessa rader eftersom jag sedan längre låtit bloggen vila i långa perioder, och det gör mig inget alls.

Jag går mer och mer mot att uppleva och vara närvarande. Jag känner fortfarande att jag har för mycket saker och att de tynger mig. Jag vill leva lättare, men det är inte bråttom för framför allt annat så vill jag sakta ner och leva mer långsamt. Uppleva livet.

Inga kommentarer: